Amirul Ikhwan Zabedi

Amirul Ikhwan Zabedi
WELCOME TO DEKWAN EDISON INNOCENT EYES BLOG, I'M NEW HERE!

Sunday, 1 January 2012

terbaeeeekkkk!


Wahhhhhhhh!, hari ini 31/12/2011 adelah hari yg terbaekkkkk bagi aku untuk tahun ini! Terbaekkk dalam sejarah 2011 eh!!, ahahaha!, yelah, pagi2 aku bangun

*biar pukul 11:30am pown!, ahakkss*

aku dapat berita daripada mama aku yang aku boleh pindah dari sekolah SMKBM tuu kepada sekolah teknik atau vokasional, SMKBM yg mimpi ngeri buat aku tuu!, ahakkkss!, tapi tidak lagi!, hahahaaha!, aku happy gegiler tahap dewa nie, sebab nyer, yelah, aku ingat kn, aku akan stay kat SMKBM nie untuk dua tahun lagi, dn aku ingatkn jugak yg geng2 aku yg laen TAK pindah, tuu sebab, aku dah beli semua keperluan2 sekolah, cukup lengkap tot! aku dah beli baju sekolah warne kuning sebab aku pengawas sekolah!,

* saje jee lah nak kasitahu!, uhukk! ^___^

kasut berwarne hitam, bju uniform iaitu baju PBSM!, last2, aku di inform, bahawa, ramai geng2 aku yg laen akan pindah dri sekolah tuu!!, dalam hati aku pown menjerit “nak pindah, nak pindah!”

*buat mogok dalam hati JEK!*

lepas aku dpt thu geng2 nie ramai yg nak pindah, dua tiga hari sebelum melangkah nyer 31 Disember nie, aku pown tanye lah mama aku nie, memang confirm tak boleh nie!

AKU: “mama, boleh pindah sekolah tak?”

*sambil buat muke innocent*

MAMA KU: “tokleh2, beli belaka doh, bazir ker duit jee”

,,kan aku dah kate, tak boleh pindah!, huh! T__T ,,macam mane nie, haiyaa!, aku nie dh start ‘banjir’ dah nie eh, habis aku tnye geng2 aku “kau sekolah mane tahun depan?” aku pown geram lah ker sorang mamat nie,

name die _._._._._ a.k,a AWANG LESUNG PIPIT~

korang mesti dah boleh tangkap kan sape die tuhh!, die sorang jee dalam kelas 3E2 kalau bercakap atau senyum nampak lesung pipit, sape?, entah lah,, aku pown tak kenal, uhukkk!, name die HADIM EZZAIRI!, ulang suara!, nama dia HADIM EZZAIRI!, hahahahaha!, die nie BFF aku jugak dn die nie kn, die nie, inshhh!, geram LOL!, die tak tanye aku langsung nak pindah sekolah mane tahun depan, die ade borang nak ke sekolah POLITEKNIK DUNGUN nie eh, tpi, haram kejadah, dia langsung tak bagi aku atau tak tanye aku,


*tahulah aku nie tak rapat 
ngan mu geng, dakpe ar mu =P *

Aku tahu yang dia ada borang pown,  

AMIRUL SHAFIQ a.k.a AQU BUDAK SLAMBER a.k.a BFF kasithu kat aku, aku pown 

ape lagi,

“huh, dakpe mu hadim, siap mu, siap mu kekgi, choiii!”

Last2,  Cik Sa, ibu kepada jiran BFF iaitu ila berkate, die boleh tolong dapatkn borang pindah sekolah eh, di pagi 31 Disember tuu lah!, waahahahah!, n then cerita kedua nie plak, time tuu pukul 1pm,

SYAHMIE JAFFNIE merangkap sebagai BFF aku, 

mesej ker aku,

“mirul, mu nok gi dok kfc?”

“pukul berape?”

“pukul 2pm”

“aku on jee, kalu hujan, aku dok pi ar”

“bereh2”

,,hah!, aku ingatkn hujan lah pukul 2pm tuu, tapi, alhamdullilah!, tak hujan!, yeah!, yeah!, ahahah!, aku kate demikian sebab kn skunk nie kn musim hujan, tuu pasal lah aku cakap camtuu, kalu hujan, aku tak pi, tpi, harituu, wahhh!, cuaca baik sangat2!, ngeh3x! , so, pukul 2pm aku gerak lah ke rumah jef, aku ingat ramai lah geng2 nie berkumpul kat umah jef, tuppp tuppp aku smpai, “aku sekor jee?”, aku tnyelah jef nie, mane yg laen, jef kate pok2 nie bnyak alasan, tuu lah, nie lah, tuu ramai yg tak pi tuu, nak nak,

HILMI ADDALAH a.k,a HILMIE BDAK NAKAL a.k.a BFF a.k.a dua pupu aku

die kate, die tak dapat pi, kalu nak suruh dia pi jugak, belanja dia RM5, cehhh!, bnyak duit aku!, ahhaah!, sesudah smpai di hospital,,

*tak boleh parking jauh2, xde lesen!, ngeeeee~~~*

,,berkumpul lah 3 budak putih dan 1 budak sawo matang, sawo matang, aku lah tuu!, hahaha!, aku, jef, syafiq dan amir pisang, tanpa berlengah kn mase, trus OTW pi kfc, geng2 pompuan plak laili, piqah che hussein n ezzati,, tuu jee lah aku Nampak budakgurl time mule2 aku smpai kfc, lepas order n sudah siap mkn, ziey-mie, afifah, zul hilmi, mysara n alif a.k.a roy, bru jee smpai,. ape lahhh

*kenape tak asar minggu depan jee mari?, uhukk!*

lepas kite orang mkn KFC, kite orang pi karok beb!,karok?, karok tuu karaoke ar!,ahahhaha!, pok2 laki jee yg pi, yg pompuan diorang punyer hal lah!, ahahah!, aku, amir pisang n jef, satu bilik karok, syafiq, alif, n zie-miey satu bilik karok, 5 buah sorang nyanyi!, ahahah!, yg aku tak boleh blah tuu, jef bukan nyer nyanyi!, die menjerit wa cakap sama lu!, HOMAIGOT!, ahahahah!.,,tuu cerita yg kedua, nie cerita yg ketiga, cerita terakhir!, sorry agak panjang entry untuk kali ni!, 

“BLOG AKU, GUA PUNYA SUKA AR!, AHAHAH”

,,malam tuu, kitaorang bercadang nak pi astaka untuk sambut tahun baru, tak pernah hayat aku sambut kat luar, sekalanyer tengok TV jee kot!, hahaha!, malam tuu, aku rase terlalu awal aku pergi ker astaka, iaitu pada pukul 8pm, aku pi sne ngan jiran aku, ila n piqah, ayah ila lah yg antar kitaorang nie eh, ahaha!, dn pasal awal tuu lah, sebab nyer ayah ila nak pi memancing katenyer, sambut tahun baru pukul 12am, choii betol lah!,

hahah!, empat jam beb gua ada kat sana!, ungeh3x!, so, dalam pukul 11:30pm aku pown call pok2 nie, bile nak dtng, belebel tahap dewi lah aku malam tuu, setengah jam jee lagi bunga api nak meletup, tpi, diorang nie still lepak2 kat kedai mkn kat depan TNB tuu!, choiii betol lah!, malam tuu ramai jugak lah aku jumpe dengan orang yang aku kenal, dan yg tak kenal, antaranyer mok ha, piqah nabila, cik nadya, wan mohd harith dannnnnnnn chooppp!,

aku jumpe ngan harith rafiq, kawan aku time sekolah rendah dulu, tpi, die x tegur aku pown, dakpe dakpe, hahah!, dlm 8 minit sblum bunga api meletup, brulah pok2 nie sampai, nak cari satu hal, bukan nyer sikit orang,cehhh!,

“bakpelah mu dok mri esok jee?”

Tuu first ayat aku bgithu kat pok2 nie, haahha!, dn BOOOOM!, BOOOOOM!, “happy new year guys!”, sambil2 aku tengok bunga api tuu kn, aku rase cam nak nangis pown ade, 

“tahun depan boleh lagi ker aku sambut tahun baru ngen geng2 nie T_T”, 

yg aku geram nyer, syafiq main rakam2 muka aku plak!, naseb baik aku cepat2 tutup muka!, ahahahah!, dn disitu lah tempat dimana last untuk kita orang kumpul2 sme untuk tahun 2011, syedih rase!, hopefully, aku n geng2 nie dpt berkumpul sme2 sekali lagi!, bye! =.D

No comments:

Post a Comment