Amirul Ikhwan Zabedi

Amirul Ikhwan Zabedi
WELCOME TO DEKWAN EDISON INNOCENT EYES BLOG, I'M NEW HERE!

Sunday, 1 January 2012

terbaeeeekkkk!


Wahhhhhhhh!, hari ini 31/12/2011 adelah hari yg terbaekkkkk bagi aku untuk tahun ini! Terbaekkk dalam sejarah 2011 eh!!, ahahaha!, yelah, pagi2 aku bangun

*biar pukul 11:30am pown!, ahakkss*

aku dapat berita daripada mama aku yang aku boleh pindah dari sekolah SMKBM tuu kepada sekolah teknik atau vokasional, SMKBM yg mimpi ngeri buat aku tuu!, ahakkkss!, tapi tidak lagi!, hahahaaha!, aku happy gegiler tahap dewa nie, sebab nyer, yelah, aku ingat kn, aku akan stay kat SMKBM nie untuk dua tahun lagi, dn aku ingatkn jugak yg geng2 aku yg laen TAK pindah, tuu sebab, aku dah beli semua keperluan2 sekolah, cukup lengkap tot! aku dah beli baju sekolah warne kuning sebab aku pengawas sekolah!,

* saje jee lah nak kasitahu!, uhukk! ^___^

kasut berwarne hitam, bju uniform iaitu baju PBSM!, last2, aku di inform, bahawa, ramai geng2 aku yg laen akan pindah dri sekolah tuu!!, dalam hati aku pown menjerit “nak pindah, nak pindah!”

*buat mogok dalam hati JEK!*

lepas aku dpt thu geng2 nie ramai yg nak pindah, dua tiga hari sebelum melangkah nyer 31 Disember nie, aku pown tanye lah mama aku nie, memang confirm tak boleh nie!

AKU: “mama, boleh pindah sekolah tak?”

*sambil buat muke innocent*

MAMA KU: “tokleh2, beli belaka doh, bazir ker duit jee”

,,kan aku dah kate, tak boleh pindah!, huh! T__T ,,macam mane nie, haiyaa!, aku nie dh start ‘banjir’ dah nie eh, habis aku tnye geng2 aku “kau sekolah mane tahun depan?” aku pown geram lah ker sorang mamat nie,

name die _._._._._ a.k,a AWANG LESUNG PIPIT~

korang mesti dah boleh tangkap kan sape die tuhh!, die sorang jee dalam kelas 3E2 kalau bercakap atau senyum nampak lesung pipit, sape?, entah lah,, aku pown tak kenal, uhukkk!, name die HADIM EZZAIRI!, ulang suara!, nama dia HADIM EZZAIRI!, hahahahaha!, die nie BFF aku jugak dn die nie kn, die nie, inshhh!, geram LOL!, die tak tanye aku langsung nak pindah sekolah mane tahun depan, die ade borang nak ke sekolah POLITEKNIK DUNGUN nie eh, tpi, haram kejadah, dia langsung tak bagi aku atau tak tanye aku,


*tahulah aku nie tak rapat 
ngan mu geng, dakpe ar mu =P *

Aku tahu yang dia ada borang pown,  

AMIRUL SHAFIQ a.k.a AQU BUDAK SLAMBER a.k.a BFF kasithu kat aku, aku pown 

ape lagi,

“huh, dakpe mu hadim, siap mu, siap mu kekgi, choiii!”

Last2,  Cik Sa, ibu kepada jiran BFF iaitu ila berkate, die boleh tolong dapatkn borang pindah sekolah eh, di pagi 31 Disember tuu lah!, waahahahah!, n then cerita kedua nie plak, time tuu pukul 1pm,

SYAHMIE JAFFNIE merangkap sebagai BFF aku, 

mesej ker aku,

“mirul, mu nok gi dok kfc?”

“pukul berape?”

“pukul 2pm”

“aku on jee, kalu hujan, aku dok pi ar”

“bereh2”

,,hah!, aku ingatkn hujan lah pukul 2pm tuu, tapi, alhamdullilah!, tak hujan!, yeah!, yeah!, ahahah!, aku kate demikian sebab kn skunk nie kn musim hujan, tuu pasal lah aku cakap camtuu, kalu hujan, aku tak pi, tpi, harituu, wahhh!, cuaca baik sangat2!, ngeh3x! , so, pukul 2pm aku gerak lah ke rumah jef, aku ingat ramai lah geng2 nie berkumpul kat umah jef, tuppp tuppp aku smpai, “aku sekor jee?”, aku tnyelah jef nie, mane yg laen, jef kate pok2 nie bnyak alasan, tuu lah, nie lah, tuu ramai yg tak pi tuu, nak nak,

HILMI ADDALAH a.k,a HILMIE BDAK NAKAL a.k.a BFF a.k.a dua pupu aku

die kate, die tak dapat pi, kalu nak suruh dia pi jugak, belanja dia RM5, cehhh!, bnyak duit aku!, ahhaah!, sesudah smpai di hospital,,

*tak boleh parking jauh2, xde lesen!, ngeeeee~~~*

,,berkumpul lah 3 budak putih dan 1 budak sawo matang, sawo matang, aku lah tuu!, hahaha!, aku, jef, syafiq dan amir pisang, tanpa berlengah kn mase, trus OTW pi kfc, geng2 pompuan plak laili, piqah che hussein n ezzati,, tuu jee lah aku Nampak budakgurl time mule2 aku smpai kfc, lepas order n sudah siap mkn, ziey-mie, afifah, zul hilmi, mysara n alif a.k.a roy, bru jee smpai,. ape lahhh

*kenape tak asar minggu depan jee mari?, uhukk!*

lepas kite orang mkn KFC, kite orang pi karok beb!,karok?, karok tuu karaoke ar!,ahahhaha!, pok2 laki jee yg pi, yg pompuan diorang punyer hal lah!, ahahah!, aku, amir pisang n jef, satu bilik karok, syafiq, alif, n zie-miey satu bilik karok, 5 buah sorang nyanyi!, ahahah!, yg aku tak boleh blah tuu, jef bukan nyer nyanyi!, die menjerit wa cakap sama lu!, HOMAIGOT!, ahahahah!.,,tuu cerita yg kedua, nie cerita yg ketiga, cerita terakhir!, sorry agak panjang entry untuk kali ni!, 

“BLOG AKU, GUA PUNYA SUKA AR!, AHAHAH”

,,malam tuu, kitaorang bercadang nak pi astaka untuk sambut tahun baru, tak pernah hayat aku sambut kat luar, sekalanyer tengok TV jee kot!, hahaha!, malam tuu, aku rase terlalu awal aku pergi ker astaka, iaitu pada pukul 8pm, aku pi sne ngan jiran aku, ila n piqah, ayah ila lah yg antar kitaorang nie eh, ahaha!, dn pasal awal tuu lah, sebab nyer ayah ila nak pi memancing katenyer, sambut tahun baru pukul 12am, choii betol lah!,

hahah!, empat jam beb gua ada kat sana!, ungeh3x!, so, dalam pukul 11:30pm aku pown call pok2 nie, bile nak dtng, belebel tahap dewi lah aku malam tuu, setengah jam jee lagi bunga api nak meletup, tpi, diorang nie still lepak2 kat kedai mkn kat depan TNB tuu!, choiii betol lah!, malam tuu ramai jugak lah aku jumpe dengan orang yang aku kenal, dan yg tak kenal, antaranyer mok ha, piqah nabila, cik nadya, wan mohd harith dannnnnnnn chooppp!,

aku jumpe ngan harith rafiq, kawan aku time sekolah rendah dulu, tpi, die x tegur aku pown, dakpe dakpe, hahah!, dlm 8 minit sblum bunga api meletup, brulah pok2 nie sampai, nak cari satu hal, bukan nyer sikit orang,cehhh!,

“bakpelah mu dok mri esok jee?”

Tuu first ayat aku bgithu kat pok2 nie, haahha!, dn BOOOOM!, BOOOOOM!, “happy new year guys!”, sambil2 aku tengok bunga api tuu kn, aku rase cam nak nangis pown ade, 

“tahun depan boleh lagi ker aku sambut tahun baru ngen geng2 nie T_T”, 

yg aku geram nyer, syafiq main rakam2 muka aku plak!, naseb baik aku cepat2 tutup muka!, ahahahah!, dn disitu lah tempat dimana last untuk kita orang kumpul2 sme untuk tahun 2011, syedih rase!, hopefully, aku n geng2 nie dpt berkumpul sme2 sekali lagi!, bye! =.D

COUNTDOWN 2012!!!




“encik, maafkn saye anak encik iaitu 2011 tak dapat diselamatkn lagi, harap bersabar yer, tapi encik jgn risau, isteri encik melahirkn anak kembar iatu 2012 dapat diselamatkn!, welcome home 2012, goodbye 2011!,” x_x? 


*tak tahu pasal, agak bodoh aku eh!, gaagagaga!


Akhir nyer, tahun 2012 akan menjelang tiba!, tpi, aku rase macam takut jee nak melangkah ke alaf baru nie, hurmm, kenape yerk?, hurmm, sebabnyer memikirkn pasal nak sekolah kat mane tahun depan eh?!, ngek3x!, 


ok, sebut jee countdown nie, ramai orang diluar sane, fikir nak buat parti lah, nak suke2, bukannyer nak buat azam baru pown!, doing doing sunggguh lah!, wokey2, apa azam baru korang nanti?, azam aku ade banyak sangat, hahaha!, entah boleh ker tak aku lakukn semua ini pown aku tak tahu, ahakkks! antara azam aku ialah


Nak kurangkan berat badan iaitu 62KG kepada 52KG!
~ sebabnyer, aku rase gemuk!


Kurangkan penggunaan FB!
~sebabnyer, nak dikatekn, hari2 aku on9!, ahakkss!


Ingin badan lebih berotot,
~ sebabnyer aku skunk nie dah buncit!




Lebih sabar, 
~ sebab slalunyer nak marah jee, ngeh3x!


Ingin tidur awal iaitu pada pukul 10:30pm
~ sebab kebiasaannyer pukul 12am bru tido! Ahakkss!


Lebihkan senyuman, 
~ sebabnyer, aku slalu wat muke masam!


Study hard!, tiada lagi study smart!
~sebabnyer aku dulu belajar main2, tuu pasal time PMR ‘A’ dpt satu jee!


Tidak mahu lagi mengutuk guru yg tidak disukai,
~ sebab, dulu slalu sangat aku kutuk kat belakang cikgu!, 






Tidak ada lagi sikap panas baran
~ sebab ngan adik2 yg laen, aku ar abang yg paling tidak disukai oleh adik2 aku, harap tahun bru aku akan 
jadi abang yg baiklah plak,


Ingin lupakn pasal kisah silam
~ sebab bnyak kisah2 yg sedih n buruk yg berlaku, hopefully 2012 adelah penentu kejayaan ku!


Kurangkn bercakap!
~ sebab dulu orang panggil aku ‘murai.com’ hope tahun 2012 aku dapat jadi ‘diam2 ubi berisi’ plak!, hahaah!


Nak ambil banyak penyertaan di sekolah
~sebab dulu agak bnyak, tapi, nak tambah lagi penyertaan tuu, ahakkss!


Buat jadual harian
~ sebab dulu aku tak pernah pown buat jadual harian eh, sekali jee pernah, sehari sebelum PMR!, muahaahaha!




Ingin menabung
~ pernah ,menabung tpi start menabung lepas PMR,


Nak single sepanjang tahun 2012 dn 2013
~ sebabnyer, aku nak focus!


Kurangkn berbelanja
~ sebabnyer aku agak boros time 2011 nie!


Kurangkn makan pada waktu malam
~ sebab dulu2, aku suke sangat makan time tengah malam nie


Bangun awal pagi
~sebabnyer aku slalu bangun pukul 12pm!, ahahaha!


,,tuu jeee aku rase azam untuk 2012 nie, kalu ade azam baru, nanti aku tambahkn eh!?, hahaah!, bye adios amigos!, ching ching ching!, tatata!

MASE DEPAN AKU YANG ENTAH KEMANE!, CHOIII !!



Arghhhh!, aku nie tak tahu nak sekolah mane tahun depan,baju sekolah dh dibeli, seluar sekolah, sudah dibeli jugak, baju uniform PBSM dh dibeli, tpi, aku sendiri tak tahu arah tujuan aku pi mane!, 


huwaaaa!, bnyak faktor kenape aku tak nak sekolah kat SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BUKIT MENTOK tuu!, macam penjara ngeri buat aku!, aku pown tak tahu kenape aku boleh cakap sedemikian rupe!, 


HOMAIGOT!, kenapa !?, kenapa !?, sedih memikirkn  mase depan aku sekarang nie, aku sebenarnyer nak masuk antara 3 buah sekolah, antaranyer ialah, 


SEKOLAH VOKASIONAL, SEKOLAH TEKNIK, DAN KOLEJ VOKASIONAL, 


tapi, sumenyer baju sekolah warne kuning, bju PBSM, sume aku dah beli, =,=? Macam mane nie?, haiyaaa!, sedih LOL!, patut lagi ker aku sebut LOTS OF LOVE nie?, mengong sungguh lah!, hurumm, meh aku nak kasithu faktor2, aku xnak sekolah kat SMKBM tuu kerana,


1) Aku akan masuk kelas perakaunan!, korang tahulah kn, aku nie dah lah tak suke bab kire2 nie, kalau aku masuk kelas perakaunan nie, alamatnyer, tunggang terbalik lah aku jawabnyer!, lagi susah daripada subjek +MATH!, orang yang kate, tpi, aku rase yerlah kot! chooiii betol lah!, hurmmm!








2) Hari selasa, ade uniform!, errr!, aku x thu kenape hari tuu cam hari neraka bagi aku, sorry agak kurang ajar perkataan aku nie, tpi, tuu lah kenyataannyer!, bukan aku sorang yg cakap camnie, tpi nak dikatekn ¾ yg kate macam tuu!, sorry to say ar der!,


3) Hari yang ade subjek PJ, yerlah, asal sikit PJ, main bola sepak, tuu jee lah kerja tiap2 minggu, aku nak main bola keranjang!, ulang suara!, aku nak main bola keranjang!, susah sangat ker nak ambik bola keranjang dalam bilik stor tuu!?, haikk puiihh betol lah!, kalau tak main bola, kene rotan ar, kene pusing padang ar, kene berdiri lah,kene tuu lah, kene nie lah, chooii!, tuu sume, aku dh biase, sebab tiap2 minggu aku kena!, choiii!


4) Perangai budak2 kat situ cam KL GANGSTER, perangai nyer! ya Allah, lemah lutut ar aku camnie, kerap sangat memonteng nyer lah, menganjing nyer lah, mengutuk nyer lah, membuli nyerlah, kalau yg kelas hujung2 kat belakang sikit tuu, hari2 kene kacau, masyaallah!, jadi ustaz kejap aku nie,


5) Perangai cikgu2 yg suke bergosip tentang anak2 muridnyer, kalau pasal belajar tuu, ikot lah nak bergosip pown, nie tidak, bergosip pasal couple lah, tuu lah, jadi mamarazzi lah cikgu weyh, berhenti kerja jadi cikgu, pi jadi wartawan melodi ker ape ker, kn? kn?, x_x’






,,tuu lah faktor2 yg aku nak kongsi sikit, kepada yg membacanyer, diharap bertenang lah yer?, bukan sebar fitnah ker ape ker, tapi, nie lah realitinyer, mekasih ting tong!, bye! =D